Kropsterapi

Find ro i kroppen

Som kropsterapeuter arbejder vi med sammenhængen mellem krop, tanker og følelser. Behandlingerne skaber bevidsthed om sammenhængen mellem dit spændingsmønster, dine tanker og din adfærd.

Du bliver fortrolig med sansningen – de fornemmelser og oplevelser, der opstår i kroppen – og får derved mulighed for at få øje på dine ubevidste eller automatiske reaktionsmønstre. Med den opmærksomhed mister automatikken magten over dig, og du får chancen for bevidst at vælge måder at reagere på, som er mere i overensstemmelse med, hvem du er, og hvordan du ønsker at være i verden. Samtidig bliver det lettere at overskue din situation, når du er stærkere funderet i kroppen.

Det er en stor lettelse for mange, når de opdager, at de kropslige reaktioner, de oplever og måske finder skræmmende, er normale reaktioner på unormale hændelser eller langvarigt pres. 

Det giver en eksistentiel ro at vide, at det ikke er dig, der er noget galt med, og at du kan få det godt igen.

Krop og sind hænger sammen

Vores psyke og krop hænger nøje sammen. Har du ondt i sindet, sætter det sig som spændinger i kroppen og har du ondt i kroppen, har det indvirkning på dit sind. Derfor starter al behandling med at komme ned i kroppen. Når vi kommer ned i kroppen, kan vi komme til stede og blive opmærksomme på de spændinger, der begrænser vores åndedræt, muskulatur og livsudfoldelse. Først der kan vi begynde at arbejde med de smerter, tanker og følelser, der skaber uro og forstyrrelser i kroppen.

Kropsterapi er et effektivt værktøj til at få en dybere kontakt til egen krop, få en dybere forståelse af sig selv og dermed også få det godt i både krop og sind. Det er også et samarbejde, hvor vi i fællesskab undersøger, er nysgerrige, får forståelse og indsigt, men også hvor du får mulighed for at finde nye veje og ændringer af handlinger og adfærd.

Kropsterapi er et slags helikopterperspektiv på de sundhedsmæssige udfordringer, mennesker møder i dag. Vi lever i en tid, hvor vi bliver belastet på et utal af fronter. Hvor vi skal præstere, og hvor mere end hver 10. oplever alvorlige stresssymptomer daglig. Samtidig er der mange følelser, der ikke er tilladte, og som vi har en tendens til at flygte fra. Det kan være følelser som vrede, angst og sorg, der ikke kommer til udtryk frit, og som i stedet lagres i kroppen som kroniske muskelspændinger og tilbageholdt åndedræt. Det er altid kroppen, som først gør os opmærksom på, at noget er galt. Og det er kroppen, som lider under konsekvenserne af alle vores handlinger – eller mangel på samme. Konsekvenserne er spændinger, blokeringer og dermed smerter i vores krop.

Genvind kontakt med kroppen

Har du lyst til at mærke igen, mærke behov, grænser og mestring?

At give dig selv lov til at tage kontrollen og kroppen tilbage. Fornemmelsen af kontakt, frihed og plads. Traumer sætter dybe spor i krop og sind, og kroppen husker. For at give livet tilbage til kroppen, er vi nogle gange nødt til at gå igennem det, der er svært. Med omsorg og nænsomhed, bliver du guidet tilbage til kroppen, til at mærke dine grænser og længsler.

Giv kroppen tilbage til dig selv. Det eneste, den har gjort, er at passe på dig igennem fare og utryghed. Følelser og tanker sætter mærker efter sig, spor i kroppen og hak i sjælen.

Bestil en tid

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os for en kort uforpligtende samtale, inden du bestiller tid.

© Vanløse Kropsterapi 2023 – CVR: 22016709 

Scroll to Top